Common Tern Sterna hirundo

Status: Increasingly rare visiting breeding bird. Breeding population devastated in Hurricane Fabian 2003.

Local Habitat: Rocky islets in sheltered sounds and harbours.

Habits:  Return to Bermuda in early April and lay one to three eggs. Chicks have usually fledged by July. Adult birds leave in October; young birds can remain into November.

Commonly Seen: Great Sound, Harrington Sound, Castle Harbour.

Identification:  Click here

Bermuda Birds Common Tern chick

Friends & Sponsors

Please share this page:

Acknowledgements:

Photos courtesy of Andrew Dobson, Paul Watson, Chris Burville, Ras Mykkal, Jennifer Gray, Rosalind Wingate, Rick Slaughter and others.

Get in Touch!

Telephone: (441) 238-8628

Email: info@audubon.bm

Website: www.audubon.bm


The Bermuda Audubon Society
P.O. Box HM 1328
Hamilton HM FX
Bermuda